Annegien Ochtman, Ritualiter - persoonlijke rituelen op maat

Vanuit veertig jaar ervaring en een warm hart denkt Annegien Ochtman-de Boer graag mee over de afscheidsceremonie in de Schaapskooi, van het binnenkomen tot het weer naar buiten lopen en werkelijk álles wat zich daartussen afspeelt, muziek, lichtrituelen, spekers, een bijzondere lezing et cetera.

Annegien is een uitstekende schrijver/spreker en een bescheiden rituelencoach. Klik hier voor meer informatie over haar werk en lees 'persoonlijke ervaringen'.

 

 

Kimm Giebels, Ceremonies met Kimm
uitvaartdiensten, levensverhalen en voorbereiden afscheid

Ik ben Kimm Giebels. En ik weet: als je aandacht besteedt aan het afscheid, dan zul je versteld staan wat je met elkaar kan creëren.

Ik help je bij het maken van een onvergetelijke uitvaartdienst. Een ode aan het leven in een sfeer die goed voelt. Helemaal zoals bij jou en de jouwen past. Ik kan voor je schrijven en spreken.

Ik schrijf ook levensverhalen. Voor uitvaartdiensten én in de laatste levensfase. Want in verhalen blijven mensen leven.

Als het levenseinde nadert kun je met mij je afscheid voorbereiden.

www.ceremoniesmetkimm.nl

 

PeetPlukt – losse en natuurlijke bloemstyling

Als bloemen het verschil mogen maken bij het afscheid. Als ze uw persoonlijke verhaal mogen vertellen. Dan denk ik graag met u mee over hoe we dit kunnen vormgeven.

Dit kan bijvoorbeeld een tuintje met veldbloemen zijn voor op de kist, een wolk van bloemen boven of een zee van vaasjes met bloemen op de kist. Samen bespreken we hoe u zou willen dat bloemen een troostrijke en liefdevolle bijdrage leveren aan uw afscheid.

Als freelancer werk ik in opdracht met een losse, luchtige en natuurlijke stijl. Altijd gemaakt met oog voor detail en met persoonlijke aandacht.

PeetPlukt.nl

Muzikale ondersteuning 

       " Waar de woorden ophouden begint de muziek". Heinrich Heine


Bij afscheidsbijeenkomsten neemt muziek vaak een cruciale rol in. 
De Schaapskooi is ingericht om het afspelen van muziek professioneel te ondersteunen.

Bij De Schaapskooi hebben we al meerdere malen gemerkt hoe (live)muziek positief kan bijdragen aan een laatste groet.  We schetsen u een aantal voorbeelden: het nichtje speelt op haar piano het favoriete nummer van haar oma, een beste vriend met zijn doedelzak gaat de rouwauto voor en een klankschalensessie begeleidt de afscheidsbijeenkomst. 

Er zijn musici die bij een afscheid live kunnen ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn Sounds of Silence en Arleen van Wijland.