Audiovisuele ondersteuning

De Schaapskooi is toegerust met professioneel materiaal voor audiovisuele ondersteuning van uw afscheidsbijeenkomst. Hiermee kunnen wij een muzieklijst afspelen en een PowerPoint presentatie ondersteunen en kunt u door middel van een microfoon uw toespraak versterken. Dit kunnen we op uw verzoek aanvullen met livestream (inclusief opname),  meerdere microfoons, een piano en of een geluidsregistratie van de bijeenkomst.
Als u beelden en/of muziek wilt aanleveren, kunt u deze sjablonen gebruiken. U vindt hier twee bestanden, te weten een Excelbestand voor het technisch draaiboek en een Powerpoint sjabloon voor een eventuele beeld presentatie. 

Onze tarieven kunt u downloaden op onze homepagina.        

Op het moment dat uw vragen heeft zoals meervoudige beeldbronnen en het verzorgen van filmmateriaal adviseren wij een externe professionele AV partner die de kwaliteit vanuit expertise kan waarborgen.

                                               

Afscheids- en herinneringsreportages

Hazel Ling, afscheidsfotograaf en beeldend kunstenaar,
info@troostinbeeld.nl

www.troostinbeeld.nl

Een uitvaart wordt vaak in een roes beleefd. Niet alles wordt bewust meegemaakt en sommige troostvolle momenten worden compleet gemist. Een afscheidsreportage geeft de mogelijkheid om achteraf de waardevolle momenten op te halen en geven steun in het rouwproces.

Soms is een naderend afscheid al van te voren bekend. In deze moeilijke periode wil je de laatste momenten samen zo lang mogelijk vasthouden. Het alledaagse wordt dan extra bijzonder. Samen koken, een boekje voorlezen, een kop koffie doen, de hond uitlaten, avondeten… In een documentaire herinneringsreportage worden de pure momenten van jullie samenzijn vastgelegd. Het is een fotoreportage waar je jezelf kan zijn en niet hoeft te poseren. Een herinneringsreportage maakt de herinnering tastbaar voor later. 

Over Hazel Ling, 
Na een decennium in de financiële sector gewerkt te hebben, kreeg ik steeds meer behoefte aan zelfstandigheid en creativiteit in mijn werk. Ik besloot mijn passie voor fotografie te volgen en zocht verdere verdieping aan de Fotoacademie in Amsterdam. Sindsdien ben ik mij verder gaan ontplooien als beeldend kunstenaar. In mijn vrije werk ben ik op zoek naar de schoonheid om ons heen, die niet altijd voor iedereen direct zichtbaar is. Thema's zoals verstilling, kwetsbaarheid en vergankelijkheid spelen een belangrijke rol in mijn werk. Als afscheidsfotograaf benader ik een uitvaart niet alleen vanuit mijn blik als fotograaf maar tevens als beeldend kunstenaar. Ik maak gebruik van licht, kleuren, lijnen en compositie om een gevoel van verstilling en sereniteit op te roepen. Voor mij is het fotograferen van een uitvaart meer dan het registreren van de belangrijkste momenten. Ik ben op zoek naar de liefde die schuilgaat achter het verdriet. Rouw gaat namelijk over liefde. Door de andere kant van het verdriet te benadrukken, hoop ik beelden te maken die troost kunnen bieden. Aan de hand van de sfeer en persoonlijke details op de uitvaart, vertel ik het verhaal van een geliefd persoon.

Reviews:

" ... Zij weet fotograferen te verheffen tot kunst ... "

 

” … Hazel heeft op professionele wijze het afscheid van mijn man prachtig in beeld gebracht. Ze was onzichtbaar aanwezig, maar haar aanwezigheid heeft prachtige herinneringen opgeleverd … “