Annegien Ochtman, Ritualiter - persoonlijke rituelen op maat

Vanuit veertig jaar ervaring en een warm hart denkt Annegien Ochtman-de Boer graag mee over de afscheidsceremonie in de Schaapskooi, van het binnenkomen tot het weer naar buiten lopen en werkelijk álles wat zich daartussen afspeelt, muziek, lichtrituelen, spekers, een bijzondere lezing et cetera.

Annegien is een uitstekende schrijver/spreker en een bescheiden rituelencoach. Klik hier voor meer informatie over haar werk en lees 'persoonlijke ervaringen'.

Ondersteuning rondom het levenseinde

Naast haar werk als uitvaartbegeider, begeleidt Marion Kroezen ouderen, ernstig zieken en hun naasten rondom het levenseinde. Als vertrouwenspersoon en klankbord maakt zij de onderwerpen bespreekbaar die u en uw naasten bezig houden. Waar nodig kan zij praktische en zakelijke dingen voor u regelen die verband houden met bijvoorbeeld een zorgverklaring of een dossier voor uw nabestaanden met zakelijke en praktische gegevens.

Als de uitvaart achter de rug is, kan Marion ondersteunen bij het rouwproces. Wilt u meer weten?
www.fin-esse.nl

Klazien Kruisheer, schrijfster | spreker bij uitvaartdiensten

Is uw naaste overleden en zoekt u iemand die een mooie toespraak kan schrijven? Klazien Kruisheer helpt u graag. Met een of meerdere persoonlijke tekst(en) op maat zorgvuldig afgestemd op uw situatie.

www.klazienkruisheer.nl

Muzikale ondersteuning 

       " Waar de woorden ophouden begint de muziek". Heinrich Heine


Bij afscheidsbijeenkomsten neemt muziek vaak een cruciale rol in. 
De Schaapskooi is ingericht om het afspelen van muziek professioneel te ondersteunen.

Bij De Schaapskooi hebben we al meerdere malen gemerkt hoe (live)muziek positief kan bijdragen aan een laatste groet.  We schetsen u een aantal voorbeelden: het nichtje speelt op haar piano het favoriete nummer van haar oma, een beste vriend met zijn doedelzak gaat de rouwauto voor en een klankschalensessie begeleidt de afscheidsbijeenkomst. 

Er zijn musici die bij een afscheid live kunnen ondersteunen. Voorbeelden hiervan zijn Sounds of Silence en Arleen van Wijland.